Az országúti kerékpár, ahogyan már neve is mutatja, elsősorban országúti használatra javasolt. Ezt a kerékpár típust más néven versenykerékpárnak is szokás nevezni, nem hiába, ugyanis a neves biciklis versenyek elsősorban országúti versenyek, országúti kerékpárosoknak.

Ennél a típusú kerékpárnál minden egyes alkatrész, minden egyes elem azt a célt szolgálja, hogy minél gyorsabban lehessen haladni a biciklivel, minél hatékonyabban térüljön meg a tekerésre fordított energiabefektetés. Ennek megfelelően az országúti biciklik jellemzően könnyű anyagból készülnek, hajlított kormánnyal és rendkívül keskeny kerekekkel. A könnyű anyag a gyorsabb haladást teszi lehetővé, a kormány olyan üléshelyzetet segít elő, melyben a legjobb az aero-dinamika, a vékony kerekek pedig csökkentik a légellenállást.

Az országúti bringák versenyzésre, szabadidős sportolásra, testedzésre ideálisak. Elsősorban hosszabb távok gyors megtételére. Használatuk kizárólag országúti útminőségen ajánlott.

Városi bringázásra, túrázásra, trükközésre semmiféleképp sem ajánlott használatuk, a keskeny kerekek ugyanis könnyen sérülnek, beragadnak a padkák, nagyobb úthibák közé. Az üléspozíció pedig sem trükközéshez, sem túrázáshoz nem ideális.

Kategória: Uncategorized

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük