A legnépszerűbb kerti játék, minden gyerkőc álma: mi más lenne, mint a lombház. Ha van rá alkalmunk, akár egy fa ágai között biztonságosan kialakítva, akár lent az udvaron, hintával és egyéb játékokkal körülvéve, a kerti házikó mindenképpen telitalálat. Itt aztán egész nap játszhatnak a gyerekek, nem lesz hiány sem testmozgásból, sem fantáziadús játékokból. A szerepjáték nagyon fontos szocializációs és önfejlesztő eszköze a kicsiknek, hiszen a különböző karakterek gyakorlásával alakul ki a világról alkotott képük, és az önismeretük is.

Ha azonban nincsen lehetőség ilyen kerti mesebirodalom kialakítására, akkor az egyszerűbb játékötletek megvalósítása is segíthet. Alkalomadtán ideiglenes bunkert építhetünk nekik a fák lombja alá, lepedőből, régi baldachinból, így a nap sugaraitól is óvjuk bőrüket. Persze a régi lepedő másra is jó, lehet egy nagy festővászonként is használni, melyet a gyermekek örömmel töltenek ki fantáziadús színekkel és alakzatokkal, csak legyen kéznél vízfesték, majd sok szappan.

A nyári, kora őszi kerti játszadozások alkalmával, ha csak tehetik, legyenek mezítláb a gyerekek, de ha nem megoldható, akkor stabil, de rugalmas talpú cipőt válasszunk számukra, például a lurkocipo.hu weboldaláról.

Kategória: Uncategorized

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük